Τελευταία Νέα
Απρ 13

Δηλώσεις του ΥΠΑΝΕΠ Άδωνι Γεωργιάδη και του ΑΝΥΠΑΝΕΠ Νίκου Παπαθανάση σε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ, 24η εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού του Νοικοκυριού”

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και o αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023, δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Market In», 24η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

 

Μετά την επίσκεψή τους, οι κύριοι Γεωργιάδης και Παπαθανάσης δήλωσαν:

 

Άδωνις Γεωργιάδης:

«24η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και έχουμε μεσοσταθμική μείωση από εβδομάδα σε εβδομάδα 1%. Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα που έχουμε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%. Άρα, έχουμε περίπου 5% μείωση σε ένα μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του καλαθιού. Όχι μόνο δηλαδή οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω.

Σήμερα  παραδείγματος χάρη παρατηρήσαμε εδώ, στον «Μασούτη», ότι μια πολύ μεγάλη ελληνική χαρτοβιομηχανία, συγκεκριμένα η «Softex», ακριβώς λόγω της πίεσης του καλαθιού μείωσε την τιμή της κατά 55%, για να μπορέσει και αυτή να ανταγωνιστεί τις τιμές του καλαθιού. Αυτή είναι η δύναμη του ανταγωνισμού και ο τρόπος που λειτουργεί το καλάθι.

Είμαστε χαρούμενοι διότι εν μέσω τον εορτών του Πάσχα που ο κόσμος θα βγει, θα ταξιδέψει, θα γιορτάσει με τους συγγενείς και τους φίλους του, θα μπορέσει να βρει και φτηνές τιμές σε καλά προϊόντα για να μπορεί να κάνει τις εορτές του Πάσχα όσο γίνεται πιο αξιοπρεπώς, πιο ανθρώπινα, πιο χαρούμενα».

 

 

Νίκος Παπαθανάσης:

«Και αυτήν την εβδομάδα επαναλαμβάνεται αυτό το οποίο έχουμε δει τις τελευταίες 23 εβδομάδες, δηλαδή το καλάθι κρατά τις τιμές σταθερές ή μειούμενες κατά 96% με μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, συνολικά όμως το κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο. Φαίνεται ότι το καλάθι και ο e-katanalotis έχουν στηρίξει τους συμπολίτες μας προσφέροντας φθηνότερα προϊόντα και διατηρώντας τις τιμές σταθερές.

Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνονται το «Καλάθι της Σαρακοστής», το «Καλάθι του Πάσχα», καθώς και το «Καλάθι των Νονών», που έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθότι πολλοί συμπολίτες μας αγόρασαν δώρα για τα μικρά παιδιά, κάτι το οποίο είχαμε πετύχει και την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων».

 

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Να προσθέσω δύο ακόμα πράγματα. Πρέπει να συγχαρώ το σούπερ μάρκετ «Μασούτη» γιατί ήταν η πρώτη αλυσίδα που έπεσε κάτω από τα 10 ευρώ το αρνί και το κατσίκι. Αυτό βοήθησε να πάει όλη η αγορά χαμηλότερα και αυτό ήταν πολύ χρήσιμο για τους καταναλωτές και κυρίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, θα εξηγήσουμε πως θα λειτουργήσει ο μηχανισμός που ανακοινώσαμε χθες για το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα επιτόκια των τραπεζών, το οποίο νομίζω ότι θα είναι η καινούρια επανάσταση γύρω από τον τρόπο που θα παρουσιάζουμε τις τιμές στην Ελλάδα και του πως θα λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας και στις τράπεζες».

 

Υπεύθυνος καταστήματος:

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Το καλάθι εξακολουθεί και είναι κίνητρο. Οι καταναλωτές ανταποκρίνονται και συνεχίζουν και το στηρίζουν. Οι γιορτές έχουν μια ομαλή ροή. Η κίνηση είναι ικανοποιητική και είναι σημαντική επιτυχία που καταφέραμε και κρατήσαμε το αρνί και το κατσίκι κάτω απο΄10 ευρώ. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά από την οικογένεια «ΜΑΣΟΥΤΗ» και από όλους τους εργαζόμενους. Καλή Ανάσταση, με υγεία σε όλους».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό