Τελευταία Νέα
Απρ 06

Δηλώσεις του ΥΠΑΝΕΠ Άδωνι Γεωργιάδη και του ΑΝΥΠΑΝΕΠ Νίκου Παπαθανάση κατά την έναρξη των πρόδρομων εργασιών για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στην έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την κατασκευή του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Μετά την επίσκεψή τους, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε  πριν από 18 χρόνια, το 2005, και που δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν σήμερα εδώ, με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέργειες όλων των συναρμοδίων υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο κύριο Μπακογιάννη,αλλά και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον κύριο Αλαφούζο και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τον κύριο Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Πριν από 3 χρόνια περίπου, στα τέλη του ’20, υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο όπου θα μας έφερνε εδώ. Και σήμερα ξεκινάει το  έργο, ώστε σε 3 χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει. Ταυτόχρονα, οι Αθηναίοι και  όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μια καινούργια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένη, να γίνεται το κάτι άλλο.  Κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής.

Και ταυτόχρονα,  μια εξαιρετική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλαιού ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και της δημιουργίας του πάρκου και της υπογειοποίησηςτης Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η διπλή ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει στην Αθήνα εδώ και έναν αιώνα και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο και όλη την ομάδα που συνέβαλε για αυτό, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και να τονίσω ότι παρά τους δισταγμούς και παρά τις αμφιβολίες, όλα έχουν τηρηθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω και τον συναρμόδιο Υπουργό τον κύριο Σκυλακάκη, γιατί και το Ταμείο Ανάκαμψης έπαιξε κορυφαίο ρόλο για να φτάσουμε εδώ και να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος, αλλά και τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Ανάπτυξης που βοήθησαν να πάρουμε τις σχετικές εγκρίσεις από την DG Reformκαι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι, όλα πάνε όπως πρέπει. Το έργο επιτέλους ξεκινάει, το έργο γίνεται. Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι για λόγια, είναι για έργα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».

Νίκος Παπαθανάσης:

«Ένα ακόμα εμβληματικό έργο γίνεται πράξη. H διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα ξεκινά, τρία χρόνια μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (MoU). Όλη αυτή η περιοχή, η οποία ήταν και παραμένει υποβαθμισμένη, θα πάρει ζωή. Θα γίνει το «σπίτι» του Παναθηναϊκού αλλά και το «σπίτι» όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου, που θα μπορούν να έρχονται με τις οικογένειες τους και να απολαμβάνουν έναν νέο πνεύμονα πρασίνου εντός της πρωτεύουσας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ό,τι λέει το κάνει πράξη».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΠΑΝΕΠ Άδωνι Γεωργιάδη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=DSODWp7aUJk