Τελευταία Νέα
Απρ 21

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρομπίνου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τιμές των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την έναρξη της πασχαλινής περιόδου, με την απόφασή μας να συμπεριληφθούν τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», που υποτίθεται «δενδουλεύει», ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προέβαλαν λαϊκίστικα το επιχείρημα ότι καταστρέφουμε τους κτηνοτρόφους. Εμείς αντιθέτως ισχυριστήκαμε ότι η τιμή που τελικά οδηγήθηκε η αγορά είναι λογική και δίκαιη και για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τους καταναλωτές.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής μας οι καταναλωτές απήλαυσαν το πασχαλινό τους τραπέζι με τιμές καλύτερες από πέρσι, οι αγορές ξεπούλησαν όλα τα αρνιά και τα κατσίκια που είχαν προμηθευτεί σε αντίθεση με πέρσι που χιλιάδες αμνοερίφια έμειναναπούλητα και πετάχτηκαν και τελικά, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές, όπως παραδέχονται οι ίδιοι.

Κοινώς η αγορά με την παρέμβασή μας ρυθμίστηκε σωστά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Οι δε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό».

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στο ακόλουθο link:

https://www.elassona-city.gr/agrotika-ktinotrofika/item/22922-ikanopoiisi-ton-thessalon-ktinotrofon-gia-tis-times-kai-gia-ti-diathesi-amnoerifion-to-fetino-pasxa