Τελευταία Νέα
Φεβ 03

Τηλεφωνική παρέμβαση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο OPEN TV

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» και τους δημοσιογράφους κ. Άκη Παυλόπουλο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, στο OPEN TV, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

«Στην ομιλία μου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και μπορείτε να το δείτε στο βίντεο, μιλάω για την απόλυτη προστασία στην α’ κατοικία. Μόνο η κυρία Γεννηματά δεν το κατάλαβε γιατί μάλλον έπαθε λίγο ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή με κατηγόρησαν για «ακραίο νεοφιλελευθερισμό», σας ερωτώ:  Όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, από το 1996 έως το 2004, υπήρχε απόλυτη προστασία α’ κατοικίας; Απόλυτη προστασία όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε. Όχι, γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν σκληρά νεοφιλελεύθερο,  αλλά γιατί έτσι λειτουργεί η οικονομία.

Τι λέμε εμείς τώρα; Μέχρι τις 30 Απριλίου, όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει το σπίτι του πρέπει να πάει στις τράπεζες, να μπει στην πλατφόρμα και να πάρει την προστασία. Όποιος διαφωνήσει και πει ότι τα κριτήρια είναι χαμηλά, να του υπενθυμίσω ότι τα κριτήρια της πλατφόρμας δεν τα έβαλε ο «νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης» αλλά ο «αριστερός Τσίπρας». Είναι και ο Τσίπρας νεοφιλελεύθερος;

Με τα κριτήρια της κυβερνήσεως της πλατφόρμας της Αριστεράς όσοι πιστεύουν ότι θα έχουν πρόβλημα με το σπίτι τους πρέπει να πάνε μέχρι τις 30 Απριλίου να πάρουν προστασία, μερικό κούρεμα δανείου, επιδότηση δόσης και όλα όσα προβλέπει η πλατφόρμα.

Από τις 30 Απριλίου και μετά θα παρουσιάσουμε τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος, όπως είπα και στην ομιλία μου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, παρούσης της κ. Γεννηματά, όσοι είναι πραγματικά αδύναμοι θα έχουν δίχτυ προστασίας.

Στην κυρία Γεννηματά που είπε ότι θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή για απόλυτη προστασία, της είπα ότι απόλυτη προστασία, δηλαδή και των «μπαταχτσήδων», δεν υπάρχει σε καμία κανονική οικονομία και δεν πρέπει να υπάρχει γιατί αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι «μπαταχτσήδες» ζουν εις βάρος των υπολοίπων. Τώρα, γιατί το ΚΙΝΑΛ το θεώρησε αυτό νεοφιλελεύθερο, δικός του λογαριασμός.

Η όλη κουβέντα για την απόλυτη προστασία α’ κατοικίας είναι ότι από την 1η Μαΐου, κάποιος, παραδείγματος χάριν, που θα βλέπει η τράπεζα στο λογαριασμό του ότι έχει χρήματα και, ταυτόχρονα, χρωστά τη δόση του, αυτός δεν θα έχει προστασία. Θέλω να είμαι σαφής σ’ αυτό: Καλώς δεν θα έχει. Η ερώτηση προς το ΚΙΝΑΛ είναι: «ένας που έχει και δεν πληρώνει, πρέπει να τυγχάνει προστασίας ή όχι;» Αυτή είναι μία σοβαρή συζήτηση».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=rj-VurudAzY