Τελευταία Νέα
Σεπ 25

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Από τις έξι» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την ενίσχυση των πληγέντων από τον «Ιανό»:

«Η καταστροφή στην Καρδίτσα είναι πρωτοφανής. Το κράτος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί, αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί. Σας διαβεβαιώ ότι κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού δουλεύουμε για να ανακουφίσουμε, στο μέτρο που το κράτος μπορεί, όλους όσοι επλήγησαν από τον Ιανό. Ούτε θα τους ξεχάσουμε, ούτε χαλαρώνουμε. Φτιάχνουμε ειδικά εργαλεία για να τους βοηθήσουμε».

 

Για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την πανδημία:

«Το χθεσινό διάγγελμα του κυρίου Πρωθυπουργού ήταν απολύτως απαραίτητο, κυρίως για να σταματήσουν οι φήμες που διακινούσαν διάφοροι ανεύθυνοι ότι από μέρα σε μέρα ξεκινάει το lockdown. Όλα αυτά υποκρύπτουν συμφέροντα, μαύρη αγορά και διάφορα άλλα πράγματα».

 

«Το λέω όσο πιο κατηγορηματικά μπορώ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο να γίνει lockdown.  Αν όμως φτάσει η πανδημία σε κάποια ακραία  όρια, τότε σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε να πάρουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Για να  μη φτάσουμε σε αυτά τα ακραία  όρια και για να αποφύγουμε το lockdown, το οποίο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία μας, θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

 

Για τις δηλώσεις του κ. Βελόπουλου περί αποστρατικοποίησης των νησιών:

«Σε κανένα σημείο και ποτέ η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είπε ότι συζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών. Αυτό το οποίο ανέφερε ο κύριος Βελόπουλος είναι παντελώς ψευδές. Αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης. Για να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια και στις διαπραγματεύσεις, εάν πράγματι αγαπάμε την Ελλάδα και δεν κυνηγάμε ψηφαλάκια, δεν πρέπει να διακινούμε τέτοιου είδους τερατώδεις ψεύδη. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευόταν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας με κανέναν» .

 

«Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κύριος Βελόπουλος είπε το δεύτερο μεγάλο ψέμα. Άπαντες στη Νέα Δημοκρατία λέγαμε προεκλογικά ότι η Συμφωνία θα τηρηθεί εφόσον κυρωθεί από την Βουλή και ότι είναι αδύνατη η μονομερής καταγγελία της».

 

Για το αν υπάρχει πολιτικό ζήτημα στη Ν.Δ. ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις συμβάσεις με τα Σκόπια:

«Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ζήτημα με τις συμβάσεις στη Νέα Δημοκρατία διότι όσα γίνονται τώρα είναι όσα λέγαμε προεκλογικά στους ψηφοφόρους μας.

Όλο αυτό αναδεικνύει την πολύ μεγάλη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έκαναν όσα έκαναν – και ξέρουν πόσο καλά έχουν δεσμεύσει τη χώρα- σήμερα κατηγορούν τον κύριο Μητσοτάκη, τον κύριο Σαμαρά, εμένα και τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν σπάμε τα δεσμά, τα οποία οι ίδιοι έβαλαν στη χώρα. Πρόκειται περί υποκρισίας του χειρίστου είδους».

 

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για ύπαρξη εσωκομματικών ζητημάτων σε άλλο κόμμα, αυτό αγγίζει τα όρια του ανεκδότου. Να ρωτήσουμε την κυρία Ζανέτ Τσίπρα να μας πει αν μας δίνει την άδεια και να πορευτούμε αναλόγως. Όπως πρέπει πλέον να ζητάει την άδεια της κυρίας Ζανέτ Τσίπρα ο κύριος Τσακαλώτος και οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=V6KN72PNrQE