Τελευταία Νέα
Σεπ 07

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Από τις έξι» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις αντιδράσεις των γονέων στη χρήση μάσκας στα σχολεία:

«Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι  δικαίωμα της πολιτείας. Δεν μπορεί ένα παιδάκι να μπει χωρίς μάσκα στην τάξη γιατί μπορεί οι γονείς του να είναι ασυμπτωματικοί, να το έχουν κολλήσει και να κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Άρα, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά η δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες. Τους όρους με τους οποίους θα γίνει το μάθημα στα σχολεία φέτος και κάθε χρόνο, τους καθορίζει η επίσημη ελληνική πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του».

 

Για την αύξηση των κρουσμάτων και τις επιπτώσεις στην οικονομία:

«Όταν στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ξαφνικά στην Ελλάδα η αύξηση των κρουσμάτων πήραμε μία σειρά μέτρων. Πολλά από αυτά έχουν και τη δική μου υπογραφή. Τότε άρχισε πάλι η γκρίνια γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά λειτούργησαν. Σταμάτησε η αύξηση των κρουσμάτων και έχει αρχίσει μία ελαφρά μείωση».

 

«Όλα αυτά τα έχουμε κάνει με φειδώ και με περίσκεψη έτσι ώστε και η οικονομία μας να μην κλείσει. Παρόλα τα μέτρα που πήραμε, στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες και ενδεχομένως, μέχρι τον Οκτώβριο, να φτάσουν τα 5 ή και τα 6 εκατομμύρια. Με ανοιχτά τα σύνορα και με τουρισμό, παραμένουμε μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. Αυτό είναι μία συλλογική εθνική μας επιτυχία».

 

«Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και διψήφιο αριθμό υφέσεως για το 2020, φαίνεται ότι, μέχρι στιγμής, επιτυγχάνεται ο στόχος και η ύφεση θα είναι μονοψήφια και ίσως, κάτω από το 8%, βάζοντάς μας περίπου στη μέση των χωρών της Ευρωζώνης και όχι στην τελευταία θέση όπως αρχικά είχε προβλεφθεί. Η Ελλάδα κατάφερε την περίοδο της πανδημίας, όσον αφορά την υγεία να πετύχει μία από τις καλύτερες θέσεις στον κόσμο και όσον αφορά την οικονομία, να διαψεύσει όλα τα καταστροφικά σενάρια και να διατηρήσει ανοιχτή και ζωντανή την οικονομία της, φυσικά με ένα μεγάλο χτύπημα».

 

Για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη:

«Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ετοιμάζουν μία σειρά νέων μέτρων, για τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα, αλλά κυρίως να απορροφήσουμε τους κραδασμούς της μεγάλης πτώσης του τουρισμού, το 2020, λόγω του Covid-19. Ο χειμώνας του 2020 θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για πάρα πολλούς ανθρώπους και το δικό μας καθήκον είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του. Αυτά θα τα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη στο συγκροτημένο, συνεκτικό και ενιαίο κυβερνητικό σχέδιο».

 

Για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Κάθε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χρειάζεται και μία καλή αξιωματική αντιπολίτευση. Τους το εύχομαι, διότι μία αξιωματική αντιπολίτευση που έχει προτάσεις πραγματικές και πιέζει επί των πραγματικών μία κυβέρνηση, βοηθάει και την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=9xLT5mlvh7c