Τελευταία Νέα
Ιούλ 19

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην Μεγαλόπολη και την Τρίπολη στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Σειρά σημαντικών και εποικοδομητικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης είχε την Τετάρτη 19 Ιουλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση κ. Νίκος Παπαθανάσης. 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού ήταν το Δημαρχείο Μεγαλόπολης όπου, μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, συμμετείχε σε σύσκεψη με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα αυξημένα επενδυτικά κίνητρα που προβλέπονται για την Μεγαλόπολη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του Προγράμματος ΕΣΠΑ ΔΑΜ και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης παρουσίασε την εξειδίκευση του Προγράμματος. 

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Τρίπολη. Αρχικά επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή και μέλη του Επιμελητηρίου με κύριο θέμα συζήτησης το 1ο εγκεκριμένο πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην ΕΕ. 

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόταν από τον βουλευτή ΝΔ Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κ. Γιάννη Μπούκη.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη, ο κ. Παπαθανάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα αυξημένα κίνητρα και τα αναπτυξιακά εργαλεία που εξασφαλίσαμε για την περιοχή. Η Μεγαλόπολη θα λάβει ιδιαίτερη στήριξη ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές της, να καταρτιστούν οι εργαζόμενοι και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Τα ισχυρά κίνητρα που προβλέψαμε μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και οι πόροι που θα εισρεύσουν από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το 1ο εγκεκριμένο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης στην ΕΕ, θα συμβάλλουν καταλυτικά στην προσέλκυση επενδύσεων, δίνοντας νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Με ορθολογικό σχεδιασμό προχωράμε στην άμεση εφαρμογή ενός φιλόδοξου Προγράμματος με βασικό στόχο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την απαιτούμενηαναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».