Τελευταία Νέα
Νοέ 11

Τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για την παραποίηση δηλώσεων του από ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ

 

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου στη Βουλή σε όσα είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με δήλωση του Υπουργού σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV:

 

«Με συγχαίρει ο κ. Χαρίτσης για όσα δήλωσα σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό. Μπορείτε να πάρετε πίσω τα συγχαρητήρια, κ. Χαρίτση, γατί ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο.

Απαντώντας στην ερώτηση για το τι μπορεί να κάναμε λάθος, είπα:

«Εμείς είχαμε πιστέψει το σενάριο – και εγώ αυτό είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής – ότι αν ανοίγαμε τον Ιούνιο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι με ένα αδύναμο ιό. Άρα, η λογική μας κι εκεί πού συγκεντρώσαμε το μυαλό μας ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία σκεπτόμενοι ότι έχουμε πέντε μήνες κατά τους οποίους μπορούμε να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας τη συγκέντρωση δεν είδαμε τόσο γρήγορα ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και ότι τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι αναμέναμε. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο. Αυτή είναι η φύση αυτού του ιού, το πρωτόγνωρο, που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά».

 

Άρα, εγώ δεν έκανα καμία σύνδεση του τουρισμού με τον ιό. Τη δήλωση αυτή την πήρε ένα καλό site – εγώ δεν χρησιμοποιώ κομμουνιστικές εκφράσεις τύπου «προβοκάτσια» – από ανθρώπινο λάθος την δημοσίευσε βάζοντας ως τίτλο κάτι που εγώ δεν είπα. Άλλο είπα, άλλο λέει ο τίτλος. Άρα, κ. Χαρίτση, να με συγχαίρετε γι’ αυτά που πράγματι λέω κι όχι γι’ αυτά που δεν λέω.

Μάλιστα είχα απαντήσει προ εβδομάδων σε ερώτηση του κ. Βιλιάρδου στη Βουλή λέγοντας ακριβώς ότι δεν έχει σχέση ο τουρισμός με την άνοδο του ιού. Και απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ότι η άνοδος του κορονοϊού στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, όταν ο τουρισμός έχει σχεδόν τελειώσει. Δεν παρατηρήθηκε τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο που ο τουρισμός είναι στην κορύφωσή του. Άρα, δεν μπορείς να συνδέσεις τον τουρισμό με την αύξηση των κρουσμάτων του ιού στην Ελλάδα γιατί χρονικά δεν συμπίπτουν, λογικά δεν συνδέονται. Αλλιώς, θα είχαμε lockdown τον Αύγουστο, όπως σε άλλες χώρες, κι όχι τον Νοέμβριο.

Συνεπώς, αυτό το οποίο είπα είναι κάτι παγκοσμίως γνωστό ότι δηλαδή ο ιός κινήθηκε το 2020 με διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι γενικώς αναμέναμε όταν πρωτομιλάγαμε γι’ αυτόν τον Μάρτιο – Απρίλιο».

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=ZvXY8qe7-W4