Τελευταία Νέα
Ιούν 24

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, για την αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη με θέμα: «Να μπει τέλος στη σκανδαλώδη αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου».

 

«Κύριε Αρσένη, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση γιατί θέλω να είμαι πάρα πολύ λιτός και ξεκάθαρος.

Όσον αφορά στην δικαστική εξέλιξη της υποθέσεως δεν παρεμβαίνω καθόλου.

Εξεδόθη ένα βούλευμα, πράγματι, σε αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα, που λέει ότι πρέπει να συνεχιστεί η διερεύνηση για τη νόμιμη αγοραπωλησία των συγκεκριμένων εκτάσεων στη συγκεκριμένη εταιρεία που εκπροσωπεί συμφέροντα από το Κατάρ. Θα συνεχιστεί η δικαστική εξέλιξη και όταν τελειώσουν τα ελληνικά δικαστήρια και βγάλουν οριστικό αποτέλεσμα και ξέρουμε τι έχει συμβεί με αυτή την υπόθεση, θα με ρωτήσετε ξανά. Άρα, ως προς το δικαστικό σκέλος δεν έχω να σας πω τίποτα άλλο. Και το βούλευμα τι λέει; Να συνεχιστεί η διερεύνηση. Πολύ ωραία, να συνεχιστεί.

Εγώ θα σας πω μόνο για το σκέλος που με ρωτάτε αν υποστηρίζω ή όχι την επένδυση.

Κύριε Αρσένη, παρακαλώ να προσέξετε πολύ καλά, προς εσάς απευθύνομαι αλλά και σε όλο τον λαό της Ζακύνθου. Εάν δεν θέλουν οι Ζακυνθινοί την επένδυση, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλουν οι Ζακυνθινοί να μην βρει κανένας τους δουλειά; Να μην βρει. Θέλουν να μη γίνει καμία επένδυση στη Ζάκυνθο; Καμία. Ό,τι θέλουν, δεν θα ασχοληθώ καθόλου».

 

 

Στη δευτερολογία του ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Εκεί είχαμε κάποια κτήματα αναξιοποίητα για αιώνες και πήγε να γίνει μία επένδυση. Βγαίνει το ένα δικαστήριο, το αστικό, και λέει είναι νόμιμη επένδυση. Βγαίνει τώρα το άλλο δικαστήριο που κάνει την ποινική διερεύνηση και μία δικαστικός βγάζει ένα βούλευμα και διατάσσει τον εισαγγελέα να συνεχίσει την διερεύνηση.

Φαντάζομαι, όταν κάνετε στο μυαλό σας τη διάκριση, όταν λέμε πάμε στον εισαγγελέα να κάνει την διερεύνηση ή να ασκήσει δίωξη δεν σημαίνει ότι έχει αποδειχθεί καμία απάτη. Η απάτη δεν αποδεικνύεται στον εισαγγελέα, η απάτη αποδεικνύεται στο δικαστήριο. Για να πείτε αν είναι απάτη πρέπει να έχετε δικαστική απόφαση. Αυτό που έχετε είναι εντολή διερεύνησης.

Παρά ταύτα, όμως, σας λέω φεύγω από το δικαστικό, γιατί εγώ ούτε μπορώ να προβλέψω, ούτε θέλω να εμπλακώ, ούτε και με ενδιαφέρει. Αν είναι παράνομο να μπουν φυλακή. Αν δεν είναι παράνομο, να αθωωθούν. Αν κάποιοι αδικήθηκαν, να αποζημιωθούν. Αν δεν αδικήθηκαν, να αποζημιώσουν τους άλλους. Δεν μπορώ να σας το πω πιο απλά. Δεν ασχολούμαι καθόλου.

Λόγω της ερωτήσεώς σας εγώ συνομιλώ μόνο με τον λαό της Ζακύνθου πολιτικά.

Είχατε, κύριοι Ζακυνθινοί, κάποιες χιλιάδες στρέμματα που κάποιες χιλιάδες χρόνια δεν τα κάνατε τίποτα. Πολύ ωραία. Ήρθε ένας κύριος, δύο κύριοι, πέντε κύριοι και είπαν: θέλουμε να κάνουμε πέντε πράγματα. Δεν τα θέλετε; Δεν θα γίνουν, είναι η απάντηση. Δεν θέλετε δρόμους; Δεν θέλετε δουλειές, δεν θέλετε ξενοδοχεία; Δεν υπάρχει τίποτα, δεν θα κάνουμε τίποτα στη Ζάκυνθο, κανένα πρόβλημα. Δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω.

Εγώ θα ασχολούμαι μόνο με επενδύσεις που ο κόσμος θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον του και θέλει να βρει δουλειά και να μην πεινάσουν. Θέλει ο Ζακυνθινός να πεινάσει, να πεινάσει. Τι να του κάνω εγώ; Να του πάω κόντρα;

Άρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή η επένδυση, δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτή την επένδυση, θα ασχοληθώ ξανά με αυτή την επένδυση αν αποφανθούν τα δικαστήρια και όταν αποφανθούν και αν έρθουν οι Ζακυνθινοί και μου πουν: «κύριε Υπουργέ, θέλουμε να βοηθήσετε». Εάν δεν θέλουν, φίλοι θα είμαστε, με γεια τους με χαρά τους. Είναι σαφές;

Όσον αφορά εσάς, σας είπα και άλλη φορά, θέλω να έρθετε μία φορά στη Βουλή, ειλικρινά σας το λέω, μου είστε πολύ συμπαθής, και να μου πείτε μία επένδυση που σας αρέσει. Ποια είναι η πρότασή σας; Θέλετε να τρώμε βελανίδια; Θέλετε να ζούμε σε σπηλιές; Θέλετε να μην έχουμε ρεύμα; Πώς θέλετε να ζήσουμε;

Πείτε μου, από όλες τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα μπορείτε να μου δείξετε μία που να σας αρέσει; Μία. Να πείτε: αυτή η επένδυση δεν είναι ξεπούλημα, δεν υπηρετεί συμφέροντα, δεν είναι καπιταλιστική, δεν καταστρέφει το περιβάλλον. Μία, έχετε να μου πείτε μία;

Σας ακούω εδώ και τόσο καιρό και κάθε επένδυση είναι το ίδιο. Σας βαρέθηκα, κύριε Αρσένη, εσάς και όλους όσοι λέτε τα ίδια.

Τώρα θέλουμε δουλειές, θέλουμε να πάρει η οικονομία μας μπροστά, αν η Ζάκυνθος δεν θέλει, δεν πειράζει, θα πάμε κάπου αλλού».

 

Ολόκληρη η ομιλία του στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=oI4AGNYWp2I