Τελευταία Νέα
Νοέ 29

Επίσημη επίσκεψη του ΓΓΕΠΚ κ.Δ.Αυλωνίτη στην έδρα του γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) στο Αλικάντε της Ισπανίας

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα του γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (EUIPO) στις 22/11 στο Αλικάντε της Ισπανίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο Eκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού, Christian Archambeau.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του αρχείου σημάτων στην  πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας κατάθεσης σημάτων, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο του 2019, με τη συνδρομή του EUIPO. Τόνισε επίσης την ανάγκη προώθησης των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα εμπορικά σήματα μέσω δράσεων δημοσιότητας, καθώς και την ανάγκη καταπολέμησης του παραεμπορίου, τομέας στον οποίο την τελευταία διετία έχει καταγραφεί αύξηση κατά 200% των ελέγχων από μεικτά κλιμάκια, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ).
Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή του EUIPO για την παροχή εκπαίδευσης στελεχών του Υπουργείου ενόψει του νέου νόμου για τα εμπορικά σήματα, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του 2019. Τονίστηκε επίσης η υποστήριξη από το υπουργείο στην νέα πρωτοβουλία του EUIPO υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ Christian Archambeau παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την προώθηση της χρήσης των εμπορικών σημάτων. καθώς και νέα εργαλεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του παρεμπορίου. Επίσης αναφέρθηκε σε σχεδιαζόμενο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την καταπολέμηση του παρεμπορίου σε αστικά κέντρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαπίστωση της κοινής επιθυμίας των δύο μερών για την συνέχιση της στενής συνεργασίας τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αυλωνίτης  πραγματοποίησε σύσκεψη με τους Έλληνες εργαζόμενους στον EUIPO, παρουσία του κ. Θεόφιλου Μαργέλου, Προέδρου των Τμημάτων Προσφυγών και του κ. Δημήτρη Μπότη, Αν Δ/ντη Νομικών Υποθέσεων. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα έργα στα οποία απασχολούνται οι εργαζόμενοι, ενώ υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της διανοητικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.
Από το Γραφείο Τύπου