Τελευταία Νέα
Απρ 19

Συναντήσεις Ανοιχτού Διαλόγου για τη Βιομηχανία στις ενότητες «Τεχνητή Νοημοσύνη & Διαδίκτυο των Πραγμάτων» και «Ανταγωνισμός & Κρατικές Ενισχύσεις»

 Με δυο συναντήσεις ανοιχτού διαλόγου συνεχίζεται ο κύκλος συναντήσεων σε θεματικές ενότητες με στόχο τη χάραξη στρατηγικής για τη Βιομηχανική Πολιτική που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. Η πρώτη συνάντηση αφορά τις ανάγκες και τις προοπτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διαδίκτυο των Πραγμάτων» και η δεύτερη αφορά τη θεματική ενότητα «Ανταγωνισμός και Κρατικές Ενισχύσεις», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής.
Η συνάντηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων – Artificial Intelligence (AI) and Internet of Things (IoT) θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019στις 10.00, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Πλατεία Κάνιγγος 20, αίθουσα 611A). Στον ανοιχτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς θα συζητηθούν οι ανάγκες, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις του τομέα, που αναμένεται να μεταμορφώσει τον κόσμο, την κοινωνία, την εργασία και τη βιομηχανία.
Ακολουθεί η συνάντηση για τη θεματική ενότητα «Ανταγωνισμός και Κρατικές Ενισχύσεις», τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στις 13.30, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Πλατεία Κάνιγγος 20, αίθουσα 611A). Η συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο την θέσεων που εκφράζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις με στόχο την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.
Οι συναντήσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου 2019 με την ημερίδα με θέμα «Συνεργασία για τη χάραξη νέας Στρατηγικής για τη Βιομηχανική Πολιτική» και είναι ενταγμένες σε μια σειρά εξειδικευμένων συναντήσεων για σημαντικά τρέχοντα θέματα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από το Γραφείο Τύπου