Τελευταία Νέα
Ιούλ 20

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90.1 και τον δημοσιογράφο, κ. Δημήτρη Τάκη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90.1 και τον δημοσιογράφο, κ. Δημήτρη Τάκη σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις αποκαλύψεις σχετικά με το Μάτι:

«Το ηχητικό της «Καθημερινής» προκαλεί αισθήματα οργής, ντροπής και πραγματικής αγανάκτησης. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, κ. Ματθαιόπουλος είναι τόσο χυδαίες και τόσο δεύτερες διότι τον ακούς να απειλεί και να εκβιάζει ευθέως, κατά δήλωσή του με τις πλάτες της τότε πολιτικής του προϊσταμένης, κ. Γεροβασίλη. Ο κύριος που ακούμε να τα λέει όλα αυτά είναι προσωπική επιλογή της κ. Γεροβασίλη».

 

«Από τη στιγμή που όλος ο ελληνικός λαός άκουσε τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής να λέει ότι τον πίεσε η κ. Γεροβασίλη και του έδωσε εντολή να κάνει το παν για να συγκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, η κ. Γεροβασίλη σήμερα έχει μόνο μία δυνατότητα: να κάνει μήνυση εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Αν δεν κάνει μήνυση, πάει να πει ότι αποδέχεται το αληθές αυτού του διαλόγου».

 

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το προσπερνάει αυτό με μία γενική καταγγελία αυτών που “διώκουν την Αριστερά”. Ο ελληνικός λαός έχει πλέον ακούσει το ηχητικό και δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Τώρα ο ελληνικός λαός ξυπνάει από ένα λήθαργο και βλέπει μπροστά του το πραγματικό ποιόν αυτών των ανθρώπων. Φαντάζεστε τελικά αυτοί οι άνθρωποι να είχαν όντως ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας όπως θέλανε; Φαντάζεστε δηλαδή να είχε γίνει πράξη αυτό που έλεγε η κυρία Μπαζιάνα ότι «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήραμε το κράτος;».

 

«Το ηχητικό αυτό θα απασχολήσει σίγουρα τη Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αυτά που ακούγονται».

 

Για τη Novartis:

«Την Τετάρτη έχουμε στη Βουλή τη συζήτηση του προβλήματος της πλειοψηφίας της προκαταρκτικής για το θέμα της σκευωρίας Novartis. Η ίδια νοοτροπία που υπήρχε πίσω από τη σκευωρία Novartis, δηλαδή το πως θα μπορέσουμε να εμπλέξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους σε  ένα σκάνδαλο ώστε να κερδίσουμε τις εκλογές, να τους καταστρέψουμε και να διαλύσουμε τα κόμματά τους, αυτή δηλαδή η βαθιά καθεστωτική νοοτροπία την οποία είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η  ίδια νοοτροπία και  του Ματθαιόπουλου στο ηχητικό. Δεν έχει διαφορά».

 

Για τη Σύνοδο Κορυφής:

«Άλλο η πρόταση της Κομισιόν, άλλο η απόφαση που θα ληφθεί. Αυτό το ξέρουμε όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με την Ευρώπη. Πολύ σπάνια η εκάστοτε πρόταση της Κομισιόν γίνεται δεκτή όπως έχει τεθεί. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμβιβασμών, αυτό είναι η Ευρώπη».

 

«Μερικές βασικές αρχές για την Ελλάδα είναι απαραβίαστες. Πρώτον, δεν δεχόμαστε νέο μνημόνιο. Δεύτερον, η Ευρώπη δεν συζητάει για το πώς θα αντιμετωπίσει τον COVID-19. Η Ευρώπη συζητάει αν θα υπάρχει Ευρώπη ή όχι».

 

 

«Η Ελλάδα να ξέρετε σε αυτή τη φοβερή κρίση έχει μία μεγάλη τύχη. Έχει μεν το μεγαλύτερο λόγο χρέους ως προς το ΑΕΠ, άρα στα χαρτιά φαίνεται ότι κινδυνεύει περισσότερο. Έχει όμως το εξής τεράστιο πλεονέκτημα, το χρέος της είναι σχεδόν όλο διακρατικό και ρυθμισμένο για τα επόμενο 15 χρόνια. Άρα, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις αγορές».

 

«Κανένας λαός στον δυτικό κόσμο, σε συνθήκες ειρήνης και όχι πολέμου, δεν έχει υποστεί τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός, αυτή τη δεκαετία. Δεν μπορείς σε ένα λαό που έχει υποστεί αυτές τις θυσίες να του πεις τώρα: “ωραία, έκανες τις θυσίες, είχες το μνημόνιο αλλά επειδή ξέσπασε αυτός ο ιός πάρε ένα μνημόνιο στο κεφάλι”. Η πολιτική για να είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει και μία αίσθηση δικαιοσύνης».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=8xeVzysdl9U