Τελευταία Νέα
Μαρ 17

Χαιρετισμός Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στην ημερίδα ΜΟΔ και ΕΕΤΑΑ για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρών Νησιών

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, απεύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην ημερίδα της ΜΟΔ και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με θέμα το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρών Νησιών.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρών Νησιών αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη στήριξη μικρών νησιωτικών δήμων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων. Δημιουργείται ένας ισχυρός και ευέλικτος μηχανισμός, στελεχωμένος από εξειδικευμένο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομίας και της ΜΟΔ που θα μπορεί να προγραμματίζει έργα εκ μέρους των μικρών νησιών, να διασφαλίζει τη χρηματοδότηση τους και να επιβλέπει την κατασκευή τους. Ο μηχανισμός βασίζεται στην ισότιμη συνεργασία των δήμων με τα Υπουργεία και θα λειτουργήσει άμεσα, χωρίς κόστος ή πρόσθετη γραφειοκρατία για τα νησιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκολής: «Μέσα από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρών Νησιών παρέχουμε σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, που δεν διαθέτουν τους πόρους και το αναγκαίο τεχνικό προσωπικό, τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σημαντικά αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής. Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομίας και της ΜΟΔ θα προσφέρει στους δήμους στήριξη σε κάθε στάδιο υλοποίησης των έργων – από τον προγραμματισμό μέχρι την κατασκευή. Το Πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου που ενεργοποίησε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τα οποία απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιών. Με επιπλέον χρηματοδότηση και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη ενισχύουμε αποφασιστικά τα νησιά μας, ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες».

Από το Γραφείο Τύπου