Τελευταία Νέα
Μαρ 04

Τοποθέτηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή Επί Προσωπικού

Τοποθέτηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή Επί Προσωπικού

 

Τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Επί Προσωπικού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις:

«Θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος Δρίτσας είναι ένας αξιοπρεπής και ευγενής συνάδελφος. Κατά συνέπεια, η σφοδρή πολιτική κριτική που ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε στις δηλώσεις τους, είχαν και ένα χαρακτήρα λύπης για το πρόσωπο, για τον ίδιο τον κύριο Δρίτσα.

Όσα είπατε για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο τρόπος που την αντιμετωπίσατε προ ολίγου, δείχνει σεβασμό και σας τιμά. Άλλωστε στο σημερινό άρθρο της η κυρία Μπακογιάννη, κύριε Τσακαλώτε, λύνει και τη χθεσινή μας διαφωνία για το πώς ερμηνεύσατε, μάλλον παρερμηνεύσατε, την κυρία Μπακογιάννη.

Οφείλω να σας πω όμως, αγαπητέ κύριε συνάδελφε, πού έγκειται το πρόβλημα πολιτικά. Μήπως τώρα που αυτές οι ατυχείς, όπως παραδεχθήκατε, δηλώσεις δημιούργησαν όλη αυτήν την ένταση, επιτρέψουν και στο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει που κάνει λάθος.

Εγώ παίρνω και τη σημερινή στάση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη δική σας ως ένα μεγάλο βήμα πίσω του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την ιστορία και αυτό θα είναι μία νίκη της Δημοκρατίας.

Έχουμε έναν βαρυποινίτη καταδικασθέντα δολοφόνο, τρομοκράτη, ο οποίος αποφασίζει να κάνει απεργία πείνας για ένα δικαίωμα, το οποίο θεωρεί ότι το έχει και του έχει καταπατηθεί.

Λέμε από την πρώτη στιγμή ότι αντί να κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, μπορούσε να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη για ναεξεταστεί το αίτημά του, εάν έχει δίκιο θα δικαιωθεί, εάν έχει άδικο δεν θα δικαιωθεί. Προς τι η απεργία πείνας;

Αυτός αποφάσισε δια της συνηγόρου του να μην πάει στο δικαστήριο, αλλά να ξεκινήσει αυτήν την απεργία πείνας και να αρχίσει όλη η ομάδα των φίλων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα – αναφέρομαι σε αυτούς που σπάνε κάθε βράδυ τα μαγαζιά, καίνεαυτοκίνητα, πηγαίνουν στου Ζωγράφου, κάνουν ελέγχους στα αυτοκίνητα, απειλούν αστυνομικούς – όλη αυτή η ομάδα της άκρας αριστεράς, που εδώ και αρκετές μέρες καταστρέφει δημόσια και ιδιωτική περιουσία και απειλεί ευθέως τη δημοκρατία με τα γνωστά πανό «γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη».

Δηλαδή τι κάνει ο Κουφοντίνας; Λέει: «αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μου όπως το θέλω εγώ, ο στρατός μου θα κάψει την Ελλάδα».

Αυτό λέει. Και τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέρει και το ΚΙΝΑΛ; Το ΚΙΝΑΛ πιο προσεκτικά.

Αλλά ας μείνουμε στην ουσία που έχει τη σημασία. Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει: «να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα ακόμα και αν είναι παράνομο, ακόμα και αν καταπατά τους κανόνες του δικαίου».

Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Λέτε: «για να μη χαθεί μία ανθρώπινη ζωή». Ακούστε την απόφαση, το σκεπτικό της αποφάσεως σήμερα του δικαστηρίου της Λαμίας, το οποίο ομόφωνα απέρριψε το αίτημά του για την διακοπή της ποινής.

Ακούστε κύριε συνάδελφε, κύριε Δρίτσα, τι λέει το δικαστήριο, όχι ο Γεωργιάδης ή η Νέα Δημοκρατία: «Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας του, μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής, για να δεχθεί ιατρική βοήθεια».

Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση και ομοφώνως απορρίπτει το αίτημά του.

Και ακούστε τώρα τι είπε η κυρία Κούρτοβικ γιατί πρέπει να υποχωρήσει το κράτος δικαίου στο αίτημα του κακομαθημένου Κουφοντίνα.

Κούρτοβικ: «Για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και της δημόσιας τάξης έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης. Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής».

Προσέξτε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τι μας λέει η κυρία Κούρτοβικ. Δεν λέει η κυρία Κούρτοβικ να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή που είπατε εσείς και τα άλλα δακρύβρεχτα. Απειλεί ευθέως τηδημοκρατία και λέει αν δεν υποχωρήσει η δημοκρατία, θα έχουμε μείζον ζήτημα κοινωνικής εθνικής συνοχής και τάξης και τίποτα άλλο.

Και ρωτώ ειλικρινά, κύριε Δρίτσα, εσείς βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου τόσα χρόνια δέχεστε η όποια Κούρτοβικ και ο όποιος Κουφοντίνας να απειλούν την ελληνική δημοκρατία κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, για να μην καταχραστώ το χρόνο.

Αναφερθήκατε στα βιβλία και μάλιστα στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά και στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για να αδυνατίσετε το επιχείρημα ότι «να, στο παρελθόν κατηγορούσαν τον Ανδρέα,τώρα κατηγορούν εμάς» κλπ.

Ακούστε, κύριε Δρίτσα, και τώρα με αυτό που θα σας πω πάλι θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Έχετε συνυπάρξει συγκυβερνήτης με τον Πάνο Καμμένο. Ο Πάνος Καμμένος στο βιβλίο του κατονόμαζε ως μέλος της 17 Νοέμβρη την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη συμβία σας.

Δεν αισθανθήκατε επί 4,5 χρόνια την ανάγκη να σηκωθείτε και να φύγετε από τον άνθρωπο που εξύβριζε κατ’ αυτόν τον τρόπο την οικογένειά σας. Και τώρα θυμηθήκατε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκηκαι τον Αλέξη Παπαχελά;

Είναι αργά για δάκρυα, κύριε Δρίτσα, από την ώρα που συγκυβερνήσατε με τον Πάνο Καμμένο, πολύ αργά. Αυτά έπρεπε να τα σκεφτείτε πριν.

Άρα, αφήστε τις υποκρισίες. Κανένα μας δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας, πολλώ μάλλον η Κυβέρνηση και κανένας μας δεν θέλει να πεθάνει κανένας.

Άλλο το να μην θέλουμε να πεθάνει, άλλο το να δεχθούμε ότι θα μας εκβιάσει ο κάθε Κουφοντίνας, σήμερα Κουφοντίνας, αύριο ο Μιχαλολιάκος, μεθαύριο ο Ρουπακιάς, αντιμεθαύριο ο Ξηρός και δεν ξέρω ποιος άλλος.

Όποιος στην Ελλάδα θεωρεί ότι καταπατούνται τα δικαιώματά του θα πάει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες στην ελληνική δικαιοσύνη και θα δεχθεί την απόφασή της όπως τη δεχόμαστε όλοι.

Οι εποχές που ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ευνοϊκή μεταχείριση και άλλαζε τους νόμους του κράτους μαζί με τον κύριο Λάμπρου, εκεί στην πολιτική σας επιτροπή σύμφωνα με τις καταγγελίεςπου έχει κάνει ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Πανούσης, αυτές οι εποχές, κύριοι, έχουν περάσει.

Τώρα έχουμε κράτος δικαίου και ισονομία. Εύχομαι στον Κουφοντίνα να πάει στο δικαστήριο και αν έχει δίκιο να δικαιωθεί, αν έχει άδικο να μην δικαιωθεί.

Αλλά θα επικρατήσει το κράτος δικαίου και όχι το καπρίτσιο ενός κακομαθημένου τρομοκράτη».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:

 

 

https://youtu.be/A4Rj7AAQ4Qo