Τελευταία Νέα
Απρ 14

Συνέντευξη του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου στην Τν Creta

«Η μέγιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ αποτελεί εθνική υπόθεση», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Τηλεόραση Creta» ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων περιέγραψε το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, στη διαμόρφωση του οποίου πρωταγωνίστησε η ελληνική πλευρά, και το οποίο παρέχει ένα σημαντικό περιθώριο ευελιξίας προκειμένου να αξιοποιηθούν διαθέσιμοι πόροι για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Στη συνέχεια περιέγραψε τα νέα εργαλεία που έχουν ήδη διαμορφωθεί από το Υπουργείο για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισημαίνοντας τη σημασία συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των Περιφερειών ο κ. Σκάλκος, σημείωσε: «Η μέγιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, υπό τις νέες συνθήκες, αποτελεί εθνική υπόθεση και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεργαστούμε στενά, κεντρική κυβέρνηση και Περιφέρειες, για να επιτύχουμε τον κοινό αυτό στόχο».