Τελευταία Νέα
Ιούν 21

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε την Τρίτη, 20 Ιουνίου, με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου (SecretaryofCommerce) Γουίλμπουρ Ρος.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Ross για την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες. Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων το μεταναστευτικό ζήτημα και οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Σήμερα, ο Υπουργός Οικονομίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο NationalPressClub, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει ως ομιλητής στο  GreekInvestmentForum, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συμβολή του EnterpriseGreece. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους Αμερικανικών επιχειρήσεων και επενδυτικών funds.

Από το Γραφείο Τύπου