Τελευταία Νέα
Σεπ 26

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. ZouXiaoli.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη συνάντηση με την Κινεζική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις επιστολές που έχει ήδη αποστείλει στην διοίκηση της CDB, όπου εκφράζεται το ελληνικό ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής, αναφερόμενος ειδικότερα στην πρόθεση της κινεζικής πλευράς για την ίδρυση γραφείου της OCDστην Αθήνα, αλλά και για τη συμμετοχή της στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Οι δύο πλευρές επεσήμαναν την επιτυχημένη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και συζήτησαν για το μεγάλο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διεύρυνση και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών στους τομείς ενέργειας, των επικοινωνιών, των logisticsκαι των υποδομών. Αναφερόμενοι ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, τόνισαν ότι η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται με τις δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα (Πεκίνου-Αθήνας) που ξεκινούν στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην εξαγωγική δυναμική των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα, τονίζοντας την ανάγκη για σεβασμό στην προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων, ειδικότερα στα εμβληματικά μας προϊόντα όπως η ΦΕΤΑ ΠΟΠ και τα ελληνικά κρασιά.

Τέλος, συζήτησαν για το επικείμενο ταξίδι του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. XuShaoshi, στην Ελλάδα.

Από το Γραφείο Τύπου