Τελευταία Νέα
Φεβ 02

Συνάντηση του Υπουργού με Σουηδούς επιχειρηματίες.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου συμμετείχε σε πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Σαρλότ Ράνγκμπεργκ, με προσκεκλημένους αντιπροσώπους σουηδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

Ο κ. Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής προσέγγισης ξένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας με βάση τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει ήδη η ελληνική οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα με μέλη της αυστριακής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πίστη που έχουν δείξει εμπράκτως με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη χώρα μας όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα και τους προέτρεψε να διευρύνουν τα επενδυτικά τους σχέδια, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα μας.

Αντίστοιχα, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγική βάση της χώρας με εποικοδομητικό και βιώσιμο τρόπο, καθώς και τη στρατηγική συνεργασία σε τομείς οι οποίοι ενδιαφέρουν και τα δύο μέρη, όπως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη διαχείριση απορριμμάτων, στα logistics, στις νέες τεχνολογίες, στην αγροτοδιατροφή και στον θεματικό τουρισμό.

Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα νομοθετικά εργαλεία που έχουν αρχίσει ήδη να λειτουργούν αποτελεσματικά, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στο πλαίσιο του οποίου έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί 821 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ο νέος νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις με τον οποίο αναμένεται να απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης, καθώς και ο νόμος για τις ενδοομιλικές υπηρεσίες (BusinessCenters / IntragroupServiceCenters).

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες εξέθεσαν στον Υπουργό ζητήματα του κλάδου τους και τόνισαν ότι έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται. Επίσης, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεχιστεί ο ανοιχτός διάλογος που καλλιεργείται μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαδημητρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Έρικ Φρίμπεργκ από τον σουηδικό φορέα BusinessSweden, TheSwedishTrade & InvestmentCouncil, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας περαιτέρω προώθησης των ελληνικών προϊόντων στη σουηδική αγορά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Από το Γραφείο Τύπου