Τελευταία Νέα
Νοέ 14

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Hirofumi Takinami είχε σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.
Κατά τη συνάντηση, ο Ιάπωνας Υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Οσάκα για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025, παραδίδοντας επίσημη επιστολή του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η Έκθεση θα αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστική ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Ο Αντιπρόεδρος, ενημέρωσε την ιαπωνική αντιπροσωπεία για τη νέα φάση ανάκαμψης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, καθώς και για τις θετικές προοπτικές της. Υπογράμμισε, ακόμη, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό οι άριστες πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας να αποκτήσουν ισχυρότερη έκφραση στο οικονομικό πεδίο. Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να συμβάλει η Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, που πρόσφατα υπεγράφη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, καθώς και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Yasuhiro Shimizu και ο Ειδικός Απεσταλμένος για την υποψηφιότητα της Οσάκα για την EXPO 2025, Masaki Iwakura.
Από το Γραφείο Τύπου