Τελευταία Νέα
Μαρ 15

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Levin είχε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Andrey Maslov, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος και ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης του Εκατερίνμπουργκ για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια και η πορεία ανάκαμψης προσφέρουν σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στοχεύει να λειτουργήσει ως Υπουργείο «προσέλκυσης και κινητοποίησης επενδύσεων». Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη δρομολογούνται τα απαραίτητα μέτρα που θα διευκολύνουν τη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των οικονομικών φορέων των δύο χωρών, ζητώντας από τον κ. Levin να μεταφέρει το μήνυμα αυτό προς τη ρωσική πολιτική ηγεσία, αλλά και ιδιωτικούς φορείς.

Από το Γραφείο Τύπου