Τελευταία Νέα
Οκτ 17

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης κ. KohYongGuan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ενδυνάμωση των ήδη πολύ καλών σχέσεων σε διμερές επίπεδο, με αφορμή και το επικείμενο άνοιγμα της ελληνικής Πρεσβείας στη Σιγκαπούρη και την απευθείας πτήση Σιγκαπούρη-Αθήνα, που λειτουργεί από το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο κ. KohYongGuan, ανέφερε ότι, Ελλάδα και Σιγκαπούρη, αποτελούν ηγετικά ναυτικά κράτη και οι ήδη υπάρχουσες συνεργασίες, στους τομείς των μεταφορών και της ναυτιλίας, μπορούν να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως στον τομέα της αγροδιατροφής. Τέλος, ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης-Σιγκαπούρης.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ξανθάκος ανέφερε ότι η εν λόγω Συμφωνία θα δώσει νέα ώθηση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ΕΕ και Σιγκαπούρης και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Σιγκαπούρη αποτελεί έναν σημαντικό εμπορικό κόμβο για τις αγορές της Ασίας. Τόνισε όμως ιδιαίτερα, τον προβληματισμό της ελληνικής πλευράς για το ζήτημα επαρκούς προστασίας των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ με ιδιαίτερη αναφορά στη Φέτα, προσκαλώντας τη σιγκαπουριανή πλευρά να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ΕΕ προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των σχετικών θεμάτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση για μια αμοιβαία ικανοποιητική εξέλιξη στο πεδίο της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών ΕΕ-Σιγκαπούρης.

Από το Γραφείο Τύπου