Τελευταία Νέα
Μαρ 28

Στοχευμένοι έλεγχοι – συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων αρχών ελέγχου κατά τη Πασχαλινή περίοδο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην έδρα της Γ. Γραμματείας επί της Πλατείας Κάνιγγος, μεταξύ του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ζήτησε από τις Υπηρεσίες, ιδιαίτερα κατά τη Πασχαλινή περίοδο, να εντείνουν τους ελέγχους στοχευμένα σε σημεία εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων, βιομηχανικών ειδών και μαζικής εστίασης όσον αφορά την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας ιδίως του ν. 4177/13 και της Υ.Α Αριθμ. 91354/2017 (κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Αποφασίσθηκε η διενέργεια συντονισμένων ελέγχων σε σημεία λιανικής πώλησης, χονδρικής πώλησης και σε οχήματα μεταφοράς προϊόντων, όσον αφορά ιδίως την κατοχή των προβλεπόμενων παραστατικών, την πλήρη και ορθή επισήμανση των προϊόντων, την τήρηση τιμοκαταλόγων καθώς και της τήρησης της υποχρέωσης διάθεσης προϊόντων σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.

Tέλος, τη Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 10.00΄θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα 611 στην έδρα της Γενικής Γραμματείας επί της Πλατείας Κάνιγγος, μεγάλη σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Στ .Πιτσιορλα και του Γενικού Γραμματέα της ΓΓΕΠΚ κ. Δ. Αυλωνίτη με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου ,εκπροσώπους της Διοίκησης Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (χονδρεμπόριο), της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς (λιανεμπόριο),της Εθνικής Επαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος ΕΕΔΟΚ, και του ΕΦΕΤ για τα θέματα αγοράς της πασχαλινής περιόδου.

Κλικ εδώ για την σχετική εγκύκλιο.

Από το Γραφείο Τύπου