Τελευταία Νέα
Σεπ 09

Σημεία Συνέντευξης Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον ρ/σ ΘΕΜΑ FM και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πρετεντέρη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στον ρ/σ ΘΕΜΑ FM 104,6 και τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Πρετεντέρη, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις επενδύσεις:
«Όλες οι επενδύσεις με τις οποίες ασχολούμαστε είναι επενδύσεις πραγματικών και σοβαρών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν φτιάξει σχήματα με μεγάλη χρηματοδότηση και τραπεζική και ιδιωτική. Αν όλα αυτά που τώρα τα έχουμε ξεκολλήσει πάρουν όλα μαζί μπρος, θα γίνει κοσμογονία στην Ελλάδα. Και θα πάρουν, είμαι πολύ αισιόδοξος».
Για το τι παρέλαβε η Κυβέρνηση όσον αφορά το Ελληνικό και τις υπόλοιπες επενδύσεις:
«Στο Ελληνικό, η εικόνα που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση για περίπου ένα χρόνο ότι τον άλλο μήνα μπαίνουν οι μπουλντόζες, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στον τομέα των επενδύσεων, γενικότερα, τα βρήκαμε πολύ χειρότερα απ’ ότι περιμέναμε καθώς ήταν τελείως «κολλημένες» σε όλα τα επίπεδα. Θυμάμαι ακόμα τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε «Θα κάνουν ουρά οι επενδυτές, δεν θα έχουμε τι να τους κάνουμε». Και τελικά, όπως απεδείχθη, ο κ. Τσακαλώτος δεν έβλεπε απολύτως κανέναν επενδυτή. Αυτό που ακούω ασταμάτητα από όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, είναι: «Επιτέλους, βρήκαμε κάποιον να μιλάμε». Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όταν μιλάς με τον άλλο μαθαίνεις τι πρόβλημα έχει και προσπαθείς να του το λύσεις. Γι’ αυτό βλέπετε μεγάλη κινητικότητα».

Για τις Προκαταρκτικές – Εξεταστικές Επιτροπές:
«Όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, οι Προκαταρκτικές ή Εξεταστικές Επιτροπές, δεν είναι πρωτοβουλία της κυβερνήσεως, είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Αυτή θα πρέπει να είναι κοινοβουλευτική διαδικασία ψυχρή, χωρίς ένταση πάθους και εικόνα αντεκδίκησης. Καμία σχέση και μακριά από εμάς όλα αυτά. Αλλά με τη θεσμικότητα που επιβάλλει το Σύνταγμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: