Τελευταία Νέα
Ιούλ 02

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε,  σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας:

 Έχουμε πλέον ένα υπαρκτό και ρεαλιστικό σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνος, το οποίο θα μπορούσε να χαλάσει πια μόνο η οικογένεια του νυν ιδιοκτήτη. Ελπίζω ότι σήμερα που έχουμε συνάντηση, θα επικρατήσει η λογική και όλα θα πάνε καλά.

  • Αν οι νυν μέτοχοι δεν υπογράψουν, αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα Ναυπηγεία, θα απολυθούν οι 700 εργαζόμενοι και θα μείνουν 400 εκατομμύρια χρέη στους μετόχους. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
  • Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν μεγάλη αγωνία για τη δουλειά τους και για το μέλλον τους. Και η χώρα έχει μία απόλυτη ανάγκη αναγεννήσεως της ναυπηγικής βιομηχανίας.
  • Εάν κάποιοι μέτοχοι έχουν οδηγήσει μία επιχείρηση στη χρεοκοπία για Χ λόγους, εγώ τώρα δεν μπορώ να πω αν φταίνε ή δεν φταίνε. Το να δρουν εποικοδομητικά για να βρεθεί μια λύση είναι επαινετέο και να τους επαινέσουμε δημοσίως. Εάν επιλέξουν να δυναμιτίσουν το project, η Κυβέρνηση δηλώνει ευθέως και καθαρά ότι άλλο σχέδιο δεν υπάρχει.

 Για το Ελληνικό:

 Αύριο έχουμε μια ιστορική στιγμή. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια, δηλαδή την πρώτη κατεδάφιση κτιρίου στο Ελληνικό.

  • Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια. Εκδίδονται καθημερινά διαπιστωτικές πράξεις κατεδάφισης για τα κτίρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν.
  • Είναι το μεγαλύτερο Real Estate σχέδιο ανάπτυξης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Είναι μία πόλη μέσα στην πόλη. Αυτό θα είναι το Ελληνικό.
  • Συνολικά η επένδυση είναι ύψους 8 δισεκατομμυρίων. Σε πρώτη φάση θα ανεγερθούν καζίνο, ξενοδοχείο και το Mall. Στη συνέχεια δύο μαρίνες, παραλίες, κατοικίες. Στα 3,5 χρόνια θα δούμε τα πρώτα κτίσματα. Το σύνολο του project θέλει περίπου 7 – 8 χρόνια.
  • Στη φάση κατασκευής του θα εργαστούν περίπου 12.000 άτομα. Στη φάση της ανάπτυξής του οι εργαζόμενοι θα είναι περίπου 70.000.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=SHc4m8TY298