Τελευταία Νέα
Μάι 19

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Το κατηγορητήριο διευρύνεται σε επίπεδο συμμορίας. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μέσα στον κορονοϊό και σε όλη τη φασαρία έχουμε ξεχάσει ότι η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».

 

Για το άνοιγμα στα καταστήματα εστίασης:

«Τα μέτρα για την εστίαση κρίθηκαν στο εκατοστό και στη μεζούρα. Είναι εξαιρετικά μελετημένα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν και ότι μας βγάζουν λίγο από τις συνήθειές μας, όμως δυστυχώς στην εποχή του Covid -19  θα πρέπει όλοι να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειές μας για να αποκτήσουμε υγειονομική ασφάλεια».

«Θα πάρουμε και ορισμένα επιπλέον μέτρα στήριξης για εκείνους που δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε δημόσιο χώρο. Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Δηλαδή να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική επιδότηση χωρίς να ανοίξουν.

 

Για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών:

«Ο τζίρος στις παραλίες ήταν φυσιολογικό να είναι πεσμένος δεδομένου ότι είχαμε αναγκαστικά λιγότερο κόσμο λόγω των αποστάσεων στις ξαπλώστρες και άλλων περιορισμών. Ήταν ένας δοκιμαστικός τρόπος ανοίγματος των παραλιών, ώστε να δοκιμάσουμε την πειθαρχεία του κόσμου και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα».

«Εμείς προσπαθούμε να συγκεράσουμε τις απόψεις μεταξύ των ειδικών για την ασφάλεια και την ανάγκη της αγοράς για λειτουργία και κέρδη. Δεν είναι πάντα μία εύκολη άσκηση. Προσπαθούμε να το κάνουμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο όσα έχουμε χτίσει».

 

Για την πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για τη σύσταση ευρωπαϊκού «Ταμείου Ανάκαμψης»:

«Η χθεσινή πρόταση Γερμανίας και Γαλλίας για τη δημιουργία για πρώτη φορά του ταμείου για την αντιμετώπιση της οικονομικής επίπτωσης του COVID-19 ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την άδεια να δανειστεί η Κομισιόν για να δώσει στα κράτη επιδοτήσεις τέτοιου τύπου, αποτελεί πρωτοφανή απόφαση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει στην ιστορία από την ίδρυσή της για την αμοιβαιοποίηση του χρέους».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=0zJpzWMY4DI