Τελευταία Νέα
Απρ 30

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Φιλιππίδη και κ. Μπάγια Αντωνοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα:

  • «Εδώ και δύο 24ωρα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει εκδώσει ένα τραπεζικό προϊόν, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ζητήσουν από τις τράπεζες δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου καλύπτεται από εμάς τα δυο πρώτα χρόνια. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αιτήσεις και πάνω από τις μισές έχουν ήδη εγκριθεί, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα λειτουργεί».

 

  • «Όποια μικρομεσαία επιχείρηση αισθάνεται την ανάγκη ότι χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης μπορεί να το ζητήσει και σήμερα από την τράπεζα της αρεσκείας της. Βασική προϋπόθεση η επιχείρηση αυτή να μην είναι στον ‘Τειρεσία’».

 

  • «Η άσκηση της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η καραντίνα ισχύει εν μέρει καθώς δεν ανοίγουν όλα ταυτόχρονα αλλά και αυτά που ανοίγουν το κάνουν υπό περιορισμούς. Άρα, ο βαθμός δυσκολίας που μας έχει βάλει η πανδημία είναι πάρα πολύ υψηλός».

 

Για την παραγωγή μασκών:

  • «Στην εγχώρια παραγωγή έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια με τη λειτουργία δύο εργοστασίων μαζικής παραγωγής μασκών, με μηνιαία παραγωγή 25 εκατομμύρια μάσκες. Παράλληλα, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό».

 

  • «Το κόστος της μάσκας έχει αυξηθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης. Οι ειδικοί μας είπαν ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει πάνινη μάσκα την οποία μπορεί ο ίδιος να την απολυμαίνει σπίτι του και να την επαναχρησιμοποιεί, χωρίς να χρειάζεται να αγοράζει καινούργια μάσκα. Η τιμή των μασκών μίας χρήσης με την εγχώρια παραγωγή και τις εισαγωγές θα ομαλοποιηθεί σύντομα, όπως έγινε και στα αντισηπτικά».

 

  • «Κανένα κράτος δεν διαθέτει δωρεάν μάσκες ούτε και μπορεί να το κάνει γιατί η ανάγκη σε μάσκες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση κυκλοφόρησε διαφημιστικό σποτ πως να φτιάχνουν μάσκα οι πολίτες μόνοι τους».

 

  • «Μας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι δεν βάλαμε διατίμηση. Δείτε τι έγινε στην Ιταλία. Έβαλαν διατίμηση και ξέμειναν από μάσκες».

 

Για το Ελληνικό:

«Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο. Εγώ δεν μπορώ να κάνω παρέμβαση, θα αναμένω το αποτέλεσμα και μετά θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αν όλα πάνε όπως πρέπει, τον Ιούνιο θα μπουν οι μπουλντόζες».

 

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών:

«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εγείρει συνεχώς αυτό το ζήτημα για να το ξορκίζει. Αυτή τη στιγμή είναι τόσα τα προβλήματα και τόση η δουλειά που έχουμε να κάνουμε που το τελευταίο πράγμα που απασχολεί την Κυβέρνηση είναι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=tc7kIJDWDtg