Τελευταία Νέα
Μαρ 11

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους  δημοσιογράφους, κ. Δημήτρης Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

«Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και σε έκτακτες συνθήκες. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη δυνατή λύση. Δεν θα το καταφέρουμε  μόνοι μας. Χρειάζεται και η συνεργασία των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων μας για να μπορέσει αυτό να επιτευχθεί».

 

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί πάρα πολύ στενά αυτήν την έκτακτη συνθήκη. Χθες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να συστήσουν Ταμείο ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Έχουμε ζητήσει ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισήμως την άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ ως κεφάλαιο κίνησης για επιχειρήσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι εκείνες που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό, να μπορέσουν να έχουν ένεση ρευστότητας. Κριτήριο θα είναι η μείωση του τζίρου».

 

«Θα υπάρξουν πλήρεις προβλέψεις για το τι θα ισχύσει στην περίπτωση που έχουμε δύο γονείς εργαζόμενους είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Η κατεύθυνση είναι να θεσμοθετηθεί, για αυτές τις 14 μέρες ή για όσο διάστημα τα σχολεία μείνουν κλειστά, η εκ περιτροπής εργασία, η εξ αποστάσεως εργασία ή ό,τι άλλο απαιτείται. Το μείζον είναι να βρεθεί ένας τρόπος να είναι πάντα κάποιος στο σπίτι με τα παιδιά».

 

«Θα δοθεί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού κάποιου είδους επιχορήγηση στις επιχειρήσεις, για το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να στηρίξουν τα μέτρα που θα ληφθούν για τους εργαζόμενους. Για την άδεια που θα πάρουν οι εργαζόμενοι κάποιες μέρες θα θεωρηθούν έκτακτη άδεια και κάποιες θα είναι από την προβλεπόμενη. Όλο το σχέδιο θα ανακοινωθεί αναλυτικά».

 

«Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές τράπεζες, όσον αφορά στην επάρκεια κεφαλαίων, είναι στην καλύτερη θέση συγκριτικά με το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών. Είναι πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες, έχουν τεράστια ρευστότητα κι έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα κόκκινα δάνειά τους. Θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

 

«Βγαίνουν διάφοροι που έχουν προφανές κόμπλεξ κατά της Εκκλησίας, παίρνουν ένα πραγματικό πρόβλημα που είναι η μετάδοση του ιού και βγάζουν όλη τους τη χολή για την Εκκλησία. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος θα σταθμίσουν τα δεδομένα, θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει και θα ενημερώσουν σωστά τους πιστούς για τους κινδύνους που υπάρχουν στην εποχή που ζούμε. Αυτό όμως δεν θα γίνει ούτε με διάθεση απαξίωσης της Εκκλησίας ούτε με διάθεση εξύβρισης της Θείας Ευχαριστίας. Ο κίνδυνος του ιού δεν θα σταματήσει αν βγαίνει ο καθένας και βρίζει την Εκκλησία».

 

«Ο κ. Πολάκης έβγαλε για άλλη μια φορά το ταξικό του μίσος σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Φανταστείτε να έλεγα εγώ ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από φτωχούς κομμουνιστές σε μια επαρχία της Κίνας. Δεν θα ήταν γελοίο;».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

www.youtube.com/watch?v=mRgbJKy-E74