Τελευταία Νέα
Μαρ 10

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100.3

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, είχαν υποεκτιμηθεί. Τώρα η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται να «ξυπνάει» και να βλέπει ότι εδώ υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Πέρα από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, χθες, από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταστρώνει ήδη σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Δεν θα μας νικήσει ο κορωνοϊός. Θα το ξεπεράσουμε. Είναι ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα και θα βρούμε πανευρωπαϊκές λύσεις».

 

Για το Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο:

«Το Φόρουμ πήγε εξαιρετικά καλά. Παρά τον κορωνοϊό η συμμετοχή ήταν αθρόα. Υπεγράφη συμφωνία για τη ΔΕΗ και είχαμε δυο – τρεις εταιρίες που υπέγραψαν επιτόπου μεταξύ τους συμφωνίες. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, αλλά το κυριότερο, η στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, κ. Μέρκελ στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό ήταν πρωτοφανής».

«Η κ. Μέρκελ πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών θέσεων, δηλώνοντας ότι στηρίζει απόλυτα την Ελλάδα στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης. Αρνήθηκε, επίσης, να δει τον κ. Ερντογάν κατ΄ιδίαν. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που άσκησε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχει αποδώσει. Για πρώτη φορά η Ευρώπη βλέπει ότι έχει απέναντί της μια κυβέρνηση απολύτως αποφασισμένη και έναν λαό απολύτως ενωμένο».

 

Για την επένδυση στην Κασσιόπη:

«Ο επενδυτής έχει κάνει την αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών για να βγάλει τη υψομετρική μελέτη, αυτή που δεν έβγαζε ο Δήμαρχος. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα βγει η υψομετρική μελέτη, άρα θεωρητικά την επόμενη εβδομάδα μπορεί να ξεκινήσει η επένδυση στην Κασσιόπη».

 

Για τις τιμές στα καύσιμα:

«Η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Υπάρχει ήδη μια μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

www.youtube.com/watch?v=77t23OSmxJo