Τελευταία Νέα
Φεβ 06

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον Real FM 97.8

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στον ρ/σ REAL FM 97.8 και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Χατζηνικολάου και κ. Αντώνη Δελατόλα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τους στόχους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το 2020:

«Οι στόχοι είναι να πετύχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχουμε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό, δηλαδή 2,8% του ΑΕΠ, ένας κρίσιμος στόχος γιατί από αυτό εξαρτώνται τα έσοδα του κράτους, τα πλεονάσματα, κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει όλα τα μεγάλα έργα, την γραφειοκρατία των οποίων ξεκολλήσαμε, να πάρουν μπρος. Να μπουν δηλαδή μπουλντόζες. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά και θα έχουμε αρκετές επιτυχίες να παρουσιάσουμε. Σήμερα στη Βουλή έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και για το Ελληνικό και για την Κασσιόπη, γιατί δυστυχώς η γραφειοκρατία στην Ελλάδα είναι άπειρη και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν αναπάντεχα. Είμαστε εδώ για να τα λύνουμε».

Για τις επενδύσεις και τη γραφειοκρατία:

«Παραλάβαμε μια επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας, η οποία είχε υποστηριχτεί από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, είχε όμως τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το καλοκαίρι και συστήσαμε μια ομάδα εργασίας όπως για το Ελληνικό. Τελείωσαν τα πάντα και έμεινε μόνο η έγκριση της υψομετρικής μελέτης από το δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Πέσαμε σε έναν δήμαρχο που δυστυχώς μας “δούλευε”. Μας υποσχόταν ότι θα το περάσει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά με διάφορα προσχήματα το καθυστερούσε. Στην ουσία ήταν κατά της επενδύσεως για τους δικούς του λόγους, παρόλο που η πλειοψηφία του δημοτικού του συμβουλίου ήταν υπέρ. Δεν μπορεί ένας επενδυτής που έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, που έχει καταθέσει φάκελο στα αρμόδια Υπουργεία, που έχει πάρει τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές άδειες και που έχει κερδίσει τις προσφυγές στα δικαστήρια, να τον σταματάει ο δήμαρχος, παρανομώντας γιατί έχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Βάσει αυτής της εμπειρίας αλλάζουμε το νομοθετικό πλαίσιο γενικώς, όχι μόνο για την Κέρκυρα. Όταν θα έχουμε τέτοιους είδους μεγάλες επενδύσεις, υψομετρική μελέτη δεν θα βγαίνει  από τους οικείους δήμους αλλά από το Υπουργείο Υποδομών».

«Δεν είναι ωραίο οι ξένοι επενδυτές που θέλουμε να τους πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα να βλέπουν ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επένδυση στη χώρα. Ή δεχόμαστε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένας όρος εθνικής επιβίωσης για να βρουν τα παιδιά μας δουλειά και να μη φύγουν στο εξωτερικό ή  λέμε “θα κάτσουμε να φάει ο ένας τον άλλον”».

«Δεν εργαζόμαστε μόνο για τα μεγάλα έργα αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα μεγάλα έργα τα αντιμετωπίζουμε ως εμβληματικά έργα. Η ελληνική οικονομία, όμως, έτσι όπως είναι διαρθρωμένη, χωρίς υγιή μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει».

Για το μεταναστευτικό:

«Είναι ένα θέμα που δεν γίνεται να λυθεί χωρίς ένταση. Από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Ακούω ότι πήγε ο κ. Πολάκης στη Μόρια και τη βρήκε φριχτή. Ο κ. Πολάκης έμαθε ότι υπάρχει Μόρια αφού έχασαν την εξουσία. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα αλλά η Κυβέρνηση έχει δηλώσει την πολιτική της. Θέλουμε φύλαξη των συνόρων, απελάσεις και γρήγορες διοικητικές διαδικασίες».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν:

«Η Τουρκία έχει συμφέρον να προκαλεί εντάσεις, εμείς θέλουμε ηρεμία».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=zL-E8-vVsME