Τελευταία Νέα
Δεκ 19

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το έργο του τους πρώτους πέντε μήνες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων:
«Αναφέρω ενδεικτικά όσον αφορά το ΕΣΠΑ ότι σχεδόν υπερδιπλασιάσαμε την απορρόφηση το διάστημα από 7ης Ιουλίου έως σήμερα συγκριτικά με το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 7 Ιουλίου 2019.
Η διϋπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων στις αρχές της εβδομάδας ενέκρινε έργα ύψους άνω του 1 δις ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό, έχουμε ήδη εγκρίνει όσες επενδύσεις είχε εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Έχουμε ξεκινήσει τα έργα μέσω Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα οποία είχε σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαφωνούσαν μεταξύ τους οι Υπουργοί του. Ο κ. Δραγασάκης είναι αλήθεια ότι τα ήθελε αλλά διαφωνούσαν άλλοι και έβαζαν συνεχώς φρένο.
Όλες τις μεγάλες επενδύσεις που βρήκαμε «κολλημένες», τις «ξεμπλοκάραμε» και προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Όλα αυτά ωριμάζουν και το 2020 θα είναι μια καταπληκτική χρονιά».

Για το Ελληνικό:
«Έχω πει ότι μέχρι τέλους του 2019, το Κράτος θα έχει τελειώσει τις εκκρεμότητές του ώστε στις αρχές του 2020 να μπορεί η εταιρεία να βάλει τις μπουλντόζες. Υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση παρέλαβε το Ελληνικό μπλοκαρισμένο και την εταιρεία να έχει βγάλει ανακοίνωση λέγοντας ότι αποχωρεί. Σε πέντε μήνες, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατομμυρίων ευρώ και την ολοκλήρωσε προφανώς επειδή πηγαίνει καλά το έργο κι όχι το αντίθετο. Ο λόγος που έβαλαν τα λεφτά τους οι επενδυτές είναι επειδή το έργο ξεκινάει και ξεκινάει στον προβλεπόμενο χρόνο παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες».

Για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι:
«Η Ελληνική Αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια Αστυνομία της Δύσης. Χθες, ήταν ο μοναδικός τρόπος να συλλάβεις ανθρώπους που έχουν καταλάβει ένα κτήριο, που ρίχνουν μολότοφ και έχουν φτιάξει πόρτες με καρφιά. Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς η αστυνομία να μπει σε έναν τέτοιο χώρο με κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενόψει εορτών. Όταν γίνεται μια αστυνομική επιχείρηση και έχεις να κάνεις με εγκληματίες, προφανώς θα υπάρξει και λίγη βία».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=FiyYQPHjx_k