Τελευταία Νέα
Ιούλ 21

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας στο ΔΣ του ΕΒΕΑ

 

 

 

 

Tον θετικό αντίκτυπο που θα έχει το προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ειδικότερα στους τομείς της έρευνας και την καινοτομίας, ανέδειξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας κατά την ομιλία του χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο έλαβε μέρος με πρόσκληση του Προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, ανέλυσε τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας, δίνοντας έμφαση:

  • Στο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.
  • Την προώθηση φορολογικών κινήτρων προς φυσικά πρόσωπα-επενδυτές αγγέλους με έκπτωση 50% της επένδυσης από το φορολογητέο εισόδημα για επενδύσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων (Elevate Greece).

Ο κ. Χρίστος Δήμας ολοκλήρωσε την εισήγησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών δηλώνοντας πως:

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προτιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα πλέον διαθέτει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και κύρια επιδίωξή μας είναι να εφοδιάσουμε με τα κατάλληλα εργαλεία το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό