Τελευταία Νέα
Μάι 04

Ημερίδα για την «Εφοδιαστική αλυσίδα Αδριατικής-Ιονίου και Εγνατίας

Δημιουργώντας νέα δεδομένα στις Μεταφορές και την Επιχειρηματικότητα»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Εφοδιαστική αλυσίδα Αδριατικής/Ιονίου – Εγνατίας: Δημιουργώντας νέα δεδομένα στις Μεταφορές και την Επιχειρηματικότητα» στην Ηγουμενίτσα, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των λιμένων του Ιονίου και της Αδριατικής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρόλο των συνδυασμένων μεταφορών και τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της μεταφορικής αλυσίδας Αδριατικής-Ιουνίου και Εγνατίας, με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η ημερίδα εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, το οποίο θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 11-12 Μαΐου.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Από το Γραφείο Τύπου