Τελευταία Νέα
Νοέ 14

Επίσκεψη του Υπουργoύ Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Επενδυτικό RoadShow της Αυστραλίας που πραγματοποιείται 13-20 Νοεμβρίου.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω της προβολής της επιχειρηματικής και επενδυτικής φυσιογνωμίας της χώρας στην αυστραλιανή επενδυτική κοινότητα.Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε στον ρ/σ SBS Greek:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσω την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, όχι μόνο στους Ελληνοαυστραλούς, αλλά επίσης και στους υπόλοιπους Αυστραλούς οι οποίοι ίσως να μην ξέρουν πού βρίσκεται η χώρα και το μόνο που να ξέρουν είναι ότι βρίσκεται κάτω από επιτροπεία και ότι περνάει δύσκολες στιγμές. Θέλω να δώσω την εικόνα ότι η χώρα ναι μεν έχει περάσει δύσκολες στιγμές, ναι μεν χρειάζεται πολλά ακόμα να γίνουν, όμως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας».

Κατά την έναρξη του RoadShow, ο κ. Παπαδημητρίου απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ πραγματοποίησε ομιλία στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Greeceontheturningpoint».

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο κ. Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το Σύδνεϋ, τη Βρισβάνη, τη Μελβούρνη και την Πέρθη. Το πρόγραμμα του Υπουργού περιλαμβάνει σειρά διμερών συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους με στόχο την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια κ. DanielAndrews, τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της πολιτείας Κουίνσλαντ κ. HonCurtisPitt, την Υπουργό Οικογένειας, Παιδιών και Νεολαίας της Βικτώρια κα. JennyMikakos, την Υπουργό Εξωτερικών της Βικτώρια κα. JuliaBishop και τη βουλευτή της Βικτώρια κα. JuliaBanks.Το RoadShow οργανώνεται από τον Οργανισμό EnterpriseGreece του Υπουργείου Οικονομίας με τη συνδρομή της ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία και των κατά τόπους Προξενικών αρχών.

Από το Γραφείο Τύπου