Τελευταία Νέα
Σεπ 27

Γεύμα Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τους Πρέσβεις των χωρών GRULAC στην Αθήνα

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος και απεύθυνε χαιρετισμό στη συνάντηση- γεύμα εργασίας με τους Πρέσβεις των χωρών GRULAC (Group of Latin American and Caribbean Countries), που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβειρας της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, ενώ μίλησε για το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, αλλά και για τις επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Αναμφισβήτητα η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές, έχοντας ως αποτέλεσμα την πτώση των spreads και την επενδυτική κοινότητα να ξεκινά μεγάλα επενδυτικά έργα.

Η κυβέρνηση αναζητά όλο και περισσότερο κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα δημιουργώντας συνέργειες με την επιχειρηματική κοινότητα για να τονώσει τις επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές. Για αυτό το λόγο στο στρατηγικό μας σχεδιασμό είναι και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που θα προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και θα υποστηρίξει την ανάληψη επενδύσεων.

Έχουμε εφαρμόσει νέους νόμους που απλοποιούν τη συνεργασία των επιχειρήσεων και τις διαδικασίες αδειοδότησης. Το γενικό πλαίσιο εντός του οποίου το ελληνικό κράτος και οι επιχειρήσεις λειτουργούσαν, αναθεωρείται και βελτιώνεται για να καλύψει τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας».

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Παπαδημητρίου συνομίλησε με τους Πρέσβεις των χωρών Χιλής, Βραζιλίας, Μεξικού, Παναμά, Ουρουγουάης, Περού, Κούβας, Βενεζουέλας, Ισημερινού και Αργεντινής, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τους τομείς των επενδύσεων και για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Από το Γραφείο Τύπου