Τελευταία Νέα
Αυγ 31

Αποτελέσματα ελέγχων για την εποπτεία της αγοράς

 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

 

Σημειώνεται ότι:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 08.2020 έως και 30.08.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 280 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη.
  3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.900€ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017).
  4. Τέλος σε επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από την Ελληνική Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και υπό το συντονισμό της ΔΙ.Μ.Ε.Α., κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 142 τεμάχια ειδών παραεμπορίου, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο προσαγωγές ατόμων με επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 400 ευρώ.

 

Γενική Γραμματεία Εμπορίου

& Προστασίας Καταναλωτή