Τελευταία Νέα
Μαρ 04

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον κ. Τσίπρα στη Βουλή

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις:

«Κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Τσίπρα, ξεκινήσατε την ομιλία σας και ξοδέψατε περίπου 25 λεπτά, δικαίως, για τα ζητήματα του πώς πηγαίνει η Ελλάδα στην πανδημία και μάλιστα είπατε ότι «τα έχουμε κάνει θάλασσα».

Είχατε δε το θράσος να μας συγκρίνετε με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συγκεκριμένα διαλέξατε την Ισπανία και το Βέλγιο, ως προς το διάστημα της καραντίνας και το πώς αυτές οι χώρες έχουν καταφέρει να πάνε μέσα στην πανδημία.

Λοιπόν, επειδή η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, διαβάζω τι ισχύει σήμερα – αυτό έκανα όση ώρα μιλούσε ο κύριος Τσίπρας – σε σχέση με την κάθε ευρωπαϊκή χώρα και την πανδημία.

-Ελλάδα: θάνατοι ανά εκατομμύριο 635. Εμβολιασμοί ανά 100.000 κατοίκους 9,18 και όχι 4 που είπε ο κύριος Τσίπρας. Σε περιοριστικά μέτρα το Νοέμβριο του 2020 με τοπικά lockdown και όχι γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλού ανοίγουμε, αλλού κλείνουμε.

-Γερμανία: θάνατοι ανά εκατομμύριο 854, δηλαδή 200 πάνω από την Ελλάδα ανά εκατομμύριο. Εμβολιασμός ανά 100.000 κατοίκους 7,88, κάτω από την Ελλάδα η Γερμανία. Περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Νοεμβρίου, lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου και παράταση lockdown εκεί έως τις 28 Μαρτίου.

-Αυστρία: θάνατοι ανά εκατομμύριο 954. Εμβολιασμός 7,44.

-Σλοβακία: θάνατοι ανά εκατομμύριο 1.371. Εμβολιασμοί 8,39.

-Και πηγαίνω στην Ισπανία που έφερε ως παράδειγμα ο κύριος Τσίπρας: θάνατοι ανά εκατομμύριο 1.502. Στην Ελλάδα 635, είμαστε κάτω από τους μισούς θανάτους ανά εκατομμύριο από την Ισπανία που έφερε ως καλό παράδειγμα ο κύριος Τσίπρας. Εμβολιασμοί στην Ισπανία 8,36 ανά 100.000. Στην Ελλάδα επαναλαμβάνω 9,18, είμαστε πάνω από την Ισπανία σε εμβολιασμούς.

-Βέλγιο, η άλλη χώρα που διάβασε ο κύριος Τσίπρας: θάνατοι ανά εκατομμύριο 1.905, επαναλαμβάνω στην Ελλάδα 635 και ούτω καθεξής,μην διαβάσω όλες τις χώρες γιατί θα είναι κουραστικό.

Να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι σεβόμενοι τους κόπους, τις θυσίες του, την κούρασή του, την οργή του, τον θυμό του και τα χρήματά του σε αυτή την παγκόσμια πανδημία που έχει πλήξει όλη την ανθρωπότητα, η χώρα μας έχει κρατηθεί όρθια και κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι μία από τις χώρες – πρότυπο ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι επιτυχία μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη ή της Κυβερνήσεως. Αυτή είναι μία συλλογική, εθνική μας επιτυχία που όσο και να θέλει ο κύριος Τσίπρας, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας να την ακυρώσει, δεν θα μπορέσει να ακυρώσει την επιτυχία του ελληνικού λαού.

Ναι, η Ελλάδα στέκεται όρθια και στέκεται πολύ καλύτερα από χώρες εξαιρετικά πιο οργανωμένες από εμάς.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο κύριος Τσίπραςαγνοεί παντελώς τα μέτρα για την πανδημία. Είπε γιατί δεν συνταγογραφούμε τα τεστ. Δεν ξέρετε ‘ότι εδώ και βδομάδες λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου όποιος πολίτης θέλει μπορεί να δώσει το όνομά του και να λάβει το τεστ δωρεάν από το ελληνικό κράτος; Δεν το εγνώριζε και τον εξέθεσεαυτός ο οποίος του έγραψε τον λόγο του.

Είναι λοιπόν εντυπωσιακό ότι ήρθε και δεν είχε μία κουβέντα να πει ο κύριος Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως, ίσως για το πιο μεγάλο του λάθος σε όλη του την κριτική, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, πρώτος αυτός σε όλη την Ευρώπη, ζήτησε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να γίνονται εύκολα τα ταξίδια, ο κύριος Τσίπραςαντί να πει «θα βάλω και εγώ πλάτη και θα πάρω όσους ξέρω στην Ευρώπη για να στηρίξω αυτή την πρόταση», μία πρόταση που έχει ως στόχο την διάσωση της ελληνικής τουριστικής περιόδου για φέτος, βγήκε και ειρωνευόταν τον Πρωθυπουργό ότι αυτή είναι μία «γελοία πρόταση».

Τώρα που η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από πολύ κόπο της Ελλάδος και της Κυβέρνησης έγινε επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είχε μία κουβέντα να πει γιατί αυτό που ο ίδιος χαρακτήριζε «γελοία πρόταση» πριν από ένα μήνα κατάφερε ο Κ. Μητσοτάκης να το κάνει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτά βλέπει ο ελληνικός λαός και φεύγει μακριά από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Οφείλω, όμως, να τοποθετηθώ και σε δύο τρία άλλα ζητήματα που έθεσε και θα αφήσω το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα για το τέλος.

Πρώτα από όλα, κατεδαφίσεις. Φοβερά δάκρυα έχυσε ο κύριος Τσίπρας για να μας ψέξει γιατί δεν προχωρούμε νέες κατεδαφίσεις και καταστρέφουμε το περιβάλλον.

Με συγχωρείτε, πέντε χρόνια Πρωθυπουργός ήταν, τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεως είχαν εκδοθεί. Για ποιο λόγο δεν τα κατεδαφίσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε χρόνια στην εξουσία;

Όπως ξέρετε, όλα αυτά τα οποία συζητάμε έχουν φτιαχτεί πριν από 25 και 30 χρόνια. Για ποιο λόγο, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κόπτεστε τόσο για το περιβάλλον και τόσο σας στενοχωρεί η παράταση ενός έτους, εσείς οι καλοί αριστεροί, οι φίλοι του περιβάλλοντος, πέντε χρόνια που κυβερνήσατε δεν γκρεμίσατε ένα;

Γιατί είστε υποκριτές και ψεύτες, αυτή είναι η απάντηση. Και προκαλώ τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο μέχρι τη λήξη της συνεδριάσεως να δηλώσει εάν η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις αύριο.

Εάν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις αύριο, θα επανεξετάσω τη στάση μου στο θέμα. Αλλά να ξέρουν αυτοί που θα τους τα γκρεμίζουν αύριο οι μπουλντόζες ότι τα γκρεμίζει ο Τσίπρας και ο κάθε Δήμαρχος.

Λοιπόν, σας προκαλώ μέχρι τη λήξη της συνεδριάσεως να δηλώσετε εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας να μην περάσει αυτή η τροπολογία και να πάνε οι μπουλντόζες και να γκρεμίσουν από αύριο το πρωί και θα δούμε, εάν θα το πείτε, εάν θα αποσύρω ή όχι τη διάταξη.

Για να ξέρει ο κόσμος αύριο ότι τους γκρεμίζει ο Τσίπρας που ήρθε εδώ να πουλήσει αγάπη για το περιβάλλον ψεύτικη.

Για ποιον λόγο πάμε στην αναβολή ενός έτους. Έχουμε πει ότι η πανδημία πάει μερικά πράγματα πίσω. Είναι προφανές ότι λόγοι που απορρέουν από την πανδημία δεν επιτρέπουν σε πάρα πολλούς να προλάβουν φέτος, υπό αυτές τις συνθήκες, να νομιμοποιήσουν ή να ρυθμίσουν τις διάφορες εκκρεμότητες που έχουν.

Βάζοντας, λοιπόν, στον υπολογισμό μας ότι ζούμε σεμία έκτακτη συνθήκη, για αυτό τους δίνουμε λίγους μήνες παράταση για να μπορέσουν να ρυθμίσουν.

Αλλά επαναλαμβάνω, μέχρι την λήξη της συνεδριάσεως, αν σηκωθεί ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος και πει: θέλουμε από αύριο να πάνε οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν, θα δω αν θα επανεξετάσω τη στάση μου. Αλλά θέλω να ακούσω το ΣΥΡΙΖΑ να το λέει στη Βουλή ότι θέλουμε αύριο να γκρεμιστούν, για να δούμε γιατί δεν το κάνατεπέντε χρόνια που ήρθατε εδώ να χύσετε, δια του κυρίου Τσίπρα, ψεύτικα κροκοδείλια δάκρυα.

Και πάω τώρα σε όλη τη σκανδαλολογία στην οποία επεδόθη ο κύριος Τσίπρας. Αν και ενθυμούμαι, και ενθυμούμαι, κύριε Πρόεδρε, και εκ προσωπικού λόγου, ήταν προσεχτικός προς εμένα ο κύριος Τσίπρας, αν το παρατηρήσατε, ίσως από τύψεις συνειδήσεως για όση ταλαιπωρία έφτασε σε εμένα και στην οικογένειά μου με τη σκευωρία Novartis.

Η σκανδαλολογία δεν του πήγε και πολύ καλά την περασμένη φορά. Ξόδεψε 15 λεπτά σε ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όσο είναι η αναμόρφωση των δημοσίων συμβάσεων, 15 λεπτά να μας μιλήσει για δήθεν σκάνδαλα της κυρίας Νικολάου.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι παρατηρήσατε, δεν χρειάζεται άραγε να είναι κανείς και ιδιαίτερα παρατηρητικός για αυτό, ότι ενώ 15 λεπτά μίλησε για την κυρία Νικολάου και τη χαρακτήρισε και πρόσωπο των ημερών, οι λέξεις «Κουφοντίνας» και «απεργία πείνας» δεν βγήκαν από τα άλαλα χείλη του.

Γιατί; Έβλεπε προφανώς τον κύριο Δρίτσα εκεί πέρα πίσω και σκεφτόταν ότι δεν είναι μία καλή στιγμή να αναφέρει στην αίθουσα το ζήτημα του Κουφοντίνα.

Και επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει για τον Κουφοντίνα, άρχισε να χτυπάει τη Νικολάου. Περί αυτού πρόκειται.

Γιατί ακόμα και ο Τσίπρας έχει καταλάβει πόση μεγάλη πολιτική ζημία υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ από την αναφανδόν υποστήριξη ενός άδικου αιτήματος ενός καταδικασθέντα δολοφόνου τρομοκράτη.

Όμως, το πικρό ποτήρι ο κύριος Τσίπρας θα το πιει μέχρι τέλους, γιατί η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τώρα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, τι ρόλο παίζουν αυτοί που κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους κρατώντας πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» ή που φωνάζουν συνθήματα «Όταν οι αντάρτες θα μπουν στην Αθήνα, η πλατεία Συντάγματος θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

Για αυτό δεν είπε καν τη λέξη «Κουφοντίνας» ο Τσίπρας σήμερα εδώ και χτύπαγε την κυρία Νικολάου.

Και δεν σας κρύβω, κύριε Πρόεδρε, και επί προσωπικού, επειδή έβλεπα και τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό από τα Σφακιά. Έψαξε ο κύριος Τσίπρας σε όλο το δημόσιο να βρει απευθείας αναθέσεις και να κατηγορήσει τους διαφόρους υπουργούς και γενικούς γραμματείς για να καλλιεργήσει κλίμα σκανδαλολογίας.

Αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό θα πήγαινε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στον εισαγγελέα, θα έφερνε τους βουλευτές του να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή. Αυτά είναι όλα για τις εντυπώσεις.

Αλλά για εμάς το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα ούτε για το νομοσχέδιό μας στην ουσία ούτε για τίποτα από όλα αυτά. Γιατί; Διότι ο κύριος Τσίπρας ξέρει με ποιους να τα βάζει.

Λοιπόν, για να κλείσουμε όλη αυτή τη συζήτηση. Χαίρομαι που το σημαντικό νομοσχέδιο, που συζητάμε σήμερα, δεν αντιμετώπισε παρά ελάχιστη, ίσα-ίσα ως φύλλο συκής, κριτική από τον κύριο Τσίπρα. Χαίρομαι που ο κύριος Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για τον Κουφοντίνα και την απεργία πείνας, την θεωρώ σημαντική αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αν θέλετε μία πρόοδο για την ελληνική κοινωνία ότι το κόμμα αυτό αφίσταται από τις φιλικές προς τον τρομοκράτη θέσεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα.

Και βέβαια χαίρομαι που ο κύριος Τσίπρας άρχισε να καταλαβαίνει, παρά τα όσα είπε, ότι η έξοδος από την πανδημία είναι κοντά, οι εμβολιασμοί προχωρούν και απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό θέλω να πω μόνο ένα πράγμα: Έχουμε όλοι κουραστεί, έχετε όλοι κουραστεί αλλά είμαστε ένα βήμα πριν από το τέλος αυτού του εφιάλτη. Λίγες εβδομάδες μόνο υπομονή και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=nNOV1WMTxeU