Τελευταία Νέα
Σεπ 18

Ένταξη έργων 17 εκατ. € για την αντιπλημμυρική προστασία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργων της Περιφέρειας Αττικής, στις περιοχές των Δήμων Ραφήνας, Πικερμίου-Μαραθώνος, Μεγαρέων, που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018

  • «Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος», προϋπολογισμού 3.500.000 €. Περιλαμβάνονται 4 υποέργα που αφορούν σε διευθέτηση κοίτης χειμάρρων, κατασκευή φραγμάτων σε ρέματα, αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους και αναδασώσεις με ενδημικά είδη.
  • «Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα καμένων εκτάσεων Γερανείων όρεων 2018, Δήμου Μεγαρέων», προϋπολογισμού 13.438.480 €. Περιλαμβάνονται 11 υποέργα που αφορούν κυρίως στην αντιδιαβρωτική προστασία του εδάφους όπως και στην διευθέτηση χειμάρρων.

Στόχος της παρέμβασης με τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι η θωράκιση των πληγεισών περιοχών έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς και η προστασία και αναγέννηση του οικοσυστήματος στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.
Από το Γραφείο Τύπου