Τελευταία Νέα
Ιούλ 02

Στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας

        Στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου Nico Gariboldi και οΥπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, ΑντώνηςΦουστέρης.

Ο κ. Δήμας, ξεναγήθηκε στους χώρους όπου αναπτύσσονται καινοτόμες ψηφιακές και σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις, με επιστημονική προσέγγιση, που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. Η εταιρεία απασχολεί ήδη πάνω από 200 εργαζόμενους και συμβάλλει καθοριστικά στο να εργαστούν οι Έλληνες επιστήμονες στην πατρίδα τους, σε ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον. Σύντομα αναμένεται να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει πως θα παραχθούν επιπλέον νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η επένδυση της Pfizer δημιουργεί μια σταθερή βάση πάνω στην οποία οικοδομείται και αναδύεται ένα οικοσύστημα καινοτομίας συνολικά για την Βόρεια Ελλάδα και εξελίσσει την Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Χρίστος Δήμας επεσήμανε πως: «Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό ταλέντο που έχει την ικανότητα να προσελκύει το ενδιαφέρον από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας προκειμένου να επενδύσουν στην πατρίδα μας.»

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Το ΕΚΕΤΑ έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα σε ερευνητικές  περιοχές με μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως: Ενέργεια, Περιβάλλον, Νέα Λειτουργικά Υλικά, Βιομηχανικές Διεργασίες, Πληροφορική, Τηλεματική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Αγροβιοτεχνολογία, Επιστήμες Υγείας, Μηχανοτρονική, Αγροτεχνολογία καθώς επίσης και σε διάφορες διαθεματικές επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που προκύπτουν από τα παραπάνω. Σήμερα εργάζονται εκεί περισσότερα από 1000 άτομα στην πλειοψηφία τους επιστήμονες.

Το ΕΚΕΤΑ έχει λάβει πολλά βραβεία και σημαντικές διακρίσεις όπως το European Descartes Prize, European Research Council (ERC) AdvancedGrant, Microsoft International Contest Prize, the Trading Agents Competition Award και πολλά άλλα ενώ κατατάσσεται στα 20 πρώτα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα με βάση την υψηλή συμμετοχή του στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του HORIZON 2020.

Τέλος, ο κ. Δήμας, επισκέφτηκε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Ένα πολιτιστικό, επιμορφωτικό, κοινωφελές Ίδρυμα που προσφέρει στη μαθητική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Επισκέφτηκα σήμερα στη Θεσσαλονίκη τις εγκαταστάσεις της Pfizer, το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΤΑ και το τεχνολογικό μουσείο ΝΟΗΣΙΣ. Εκεί συναντάμε την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε, την Ελλάδα της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της άρτιας επιστημονικής έρευνας και της δημιουργικότητας.»