Τελευταία Νέα
Ιούλ 20

Δήλωση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την αύξηση στον δείκτη εργασιών βιομηχανίας και τον κύκλο εργασιών εστίασης Μαΐου 2021

 

 

 

Κατά 67,9% για τα καταστήματα εστίασης και κατά 488,2% για τα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) ήταν αυξημένος ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Για την εστίαση ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

 

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

 

«Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας. Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα όλα θα πάνε καλά».